10 tips voor het vinden van je eerste groene baan

Steeds meer van ons worden gedreven door passie en streven naar zingeving in onze loopbaan, vooral met een groeiend bewustzijn van de klimaatcrisis en een verlangen naar positieve maatschappelijke verandering. Het vinden van duurzame vacatures kan echter een uitdaging zijn als je geen ervaring of diepgaande kennis hebt op dit gebied.

Inhoudsopgave

groene baan

Tips voor het vinden van je eerste groene baan

1: Kies je pad

Duurzaamheid gaat verder dan alleen recyclen en bomen planten. Vooral op zakelijk niveau kan een positieve impact worden bereikt door verschillende middelen. Je kunt bijdragen aan duurzame ontwikkeling zonder een specialist te zijn. Tegenwoordig vormen deze individuen slechts een klein deel van het grotere geheel.

Denk na over je passies en de onderwerpen die je het meest motiveren (Energie-efficiëntie? Koolstofvermindering? Duurzame inkoop? Biodiversiteitsbeheer? Arbeidsverhoudingen en mensenrechten?) Overweeg welke soorten rollen je interesseren (bijvoorbeeld data-analyse, strategieontwerp, innovatie of actieve implementatie) door je krachten en interesses te combineren.

2: Breid je idee uit van wat een groene baan inhoudt

In mijn interview van Carrière Advies Podcast, heb ik uitgelegd dat het mogelijk is om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling zonder een duurzaamheidsspecialist te zijn. Het grootste deel van het werk op het gebied van duurzaamheid bevindt zich in de bredere groene economie en zou niet per se als een groene baan worden gelabeld.

Zoek naar bedrijven waarin je geïnteresseerd bent en bekijk de beschikbare functies. Bijvoorbeeld, ontwerpteams die kijken naar de circulariteit van een product, bouwers die bestaande gebouwen renoveren, of inkoopspecialisten die verantwoorde inkoopprogramma’s ontwikkelen.

3: Volg organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid

Kijk rond naar organisaties die passen bij wat jij belangrijk vindt. Bekijk hun websites en zoek naar duurzaamheidsrapporten die ze hebben gepubliceerd.

Vergelijk ze met andere bedrijven en als je tevreden bent dat ze aan je eisen voldoen, volg dan hun social media kanalen voor eventuele vacatures. Ik raad ook aan om te proberen de medewerkers te vinden die aan duurzaamheid werken en hen te volgen op LinkedIn.

4: Pas op voor greenwashing

Het is goed nieuws dat steeds meer bedrijven duurzaamheid en klimaatverandering serieus nemen, maar er zijn ook bedrijven die bereid zijn om shortcuts te nemen of hun inspanningen te overdrijven. Greenwashing is een praktijk die organisaties gebruiken om zich milieuvriendelijker voor te doen dan ze eigenlijk zijn.

Vanuit het perspectief van een werknemer is het onwaarschijnlijk dat een organisatie die het publiek misleidt, jouw ambities zal waarmaken of in jou zal investeren. Bij het bekijken van hun websites, let op vage taal en modewoorden die de daadwerkelijke acties niet uitleggen. Bekijk de benchmarks van de industrie om hun werkelijke prestaties te begrijpen, zoals de Corporate Human Rights Benchmark van de World Benchmarking Alliance.

5. Zoek naar kansen binnen je huidige organisatie

Misschien hoef je niet ver te zoeken voor je eerste duurzaamheidsbaan. Vraag naar mogelijkheden binnen je organisatie. Als Milieu, Sociaal en Bestuur (MSB) al op de agenda staat, informeer dan bij mensen in het team naar eventuele openstaande posities.

Zelfs als ze op dit moment niet aan het werven zijn, is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat je op de hoogte wordt gebracht wanneer de tijd daar is. Ondertussen, grijp elke kans om betrokken te raken als onderdeel van je huidige functie, en probeer zoveel mogelijk te leren.

6. Denk na over welke vaardigheden je wilt ontwikkelen.

Laat een gebrek aan relevante ervaring je niet weerhouden om te solliciteren. Bij het zoeken naar een baan in een nieuw vakgebied zijn overdraagbare vaardigheden cruciaal, en dat is niet anders wanneer je op zoek bent naar je eerste groene baan.

Hier zijn mijn tips voor zachte vaardigheden om aan te werken – zorg ervoor dat je bewijs hiervan geeft op je cv en tijdens eventuele sollicitatiegesprekken:

  • Creatief en/of analytisch denken
  • Relaties opbouwen
  • Communicatie
  • Teamwerk
  • Nieuwsgierigheid / Probleemoplossing
  • Risicobeheer

7: Netwerken

Zoals ik besprak op de Careers Advice Podcast, is netwerken misschien wel de belangrijkste tip om je eerste baan in duurzaamheid te vinden.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en een combinatie werkt het beste. Vraag rond bij bestaande contacten (of krijg op zijn minst een verwijzing naar iemand anders), ga naar evenementen en zoek naar specialistische cursussen. Als alternatief kun je een persoon vinden die je bewondert in de sector en contact met hen opnemen om te zien of ze open staan voor een gesprek. LinkedIn is een handige tool.

8: Zorg ervoor dat je regelmatig je kennis bijwerkt

Doe onderzoek. Duurzaamheid is een onderwerp dat snel verandert. Blijf lezen over het onderwerp, zodat je in staat bent om ideeën te bespreken met je contacten, en jezelf de beste kans op succes geeft bij een mogelijk sollicitatiegesprek.

9: Doe ervaring op

Als het mogelijk is voor jou, zoek dan vrijwilligerswerk. Het is niet alleen een kans om nieuwe vaardigheden te leren en nuttige ervaring op te doen voor toekomstige rollen, maar het zal ook opvallen op je cv in plaats van carrière-ervaring en is weer een kans om je netwerk te vergroten. Het zal je ook helpen om de context te begrijpen en wat voor soort verandering er kan plaatsvinden.

10: Wees geduldig

Het vinden van je eerste groene baan kost tijd, net als alle zoektochten. Het is makkelijk om ontmoedigd te raken. “Nee” betekent niet dat je geen groene baan kunt krijgen. Naarmate meer organisaties zich bewust worden van de voordelen van duurzaamheid, zullen er kansen ontstaan. Lees zoveel als je kunt en stel vragen. Verwacht niet dat je eerste groene baan perfect zal zijn, maar probeer het eens – je zult onschatbare ervaring opdoen, nieuwe vaardigheden leren en meer contacten leggen.