Carriere Coach

Wat is een carrièrecoach?

Een carrièrecoach fungeert als jouw persoonlijke gids in je loopbaan. Ze begrijpen jouw behoeften, vaardigheden en interesses om waardevol advies te geven bij belangrijke beslissingen, zoals het kiezen van een nieuwe baan of een andere richting inslaan. Of je nu aan het begin staat van je carrière of al veel ervaring hebt, een coach kan helpen om helderheid te krijgen over jouw doelen, sterke punten en passies.

Hoe gaat dit te werk ?

Door middel van gesprekken, beoordelingen en oefeningen zal de coach samen met jou werken aan zelfinzicht voor betere carrièrekeuzes. Maar dat is nog niet alles! Een goede coach geeft ook praktische tips voor het verbeteren van je cv, het doorstaan van sollicitatiegesprekken en het opbouwen van waardevolle contacten.

carrière coach voor loopbaan verbetering

Hulp bij het plannen van je carrière

Ben je op zoek naar begeleiding bij het plannen en ontwikkelen van je carrière? Zoek dan niet verder dan loopbaancoaching. Deze vorm van coaching biedt individuen de mogelijkheid om hun professionele doelen te identificeren, obstakels te overwinnen en succesvolle stappen in hun carrière te zetten.

Hoe kies je de beste loopbaancoach voor jou?

Het bepalen van je loopbaanrichting + Ontdek je volgende carrièrestap en neem actie

Ben je op zoek naar een baan die echt bij je past? Of voel je je vastgelopen in je carrière? Loopbaancoaching kan je helpen om weer op koers te komen.

Je krijgt persoonlijke begeleiding van een loopbaancoach, samen met een werkboek of online cursus vol loopbaantesten. Hiermee krijg je inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Met deze antwoorden gaan we samen op zoek naar de juiste stap voor jouw loopbaan. Het coachingstraject eindigt met een heldere visie op je loopbaan en een stappenplan voor verdere ontwikkeling.

career coach

Belangrijke Dingen om te Overwegen bij het Kiezen van een Loopbaancoach

Een loopbaancoach is jouw gids naar een succesvolle carrière.

Ze helpen je ontdekken wie je bent als professional en identificeren carrièremogelijkheden die bij jou passen.

Met concrete plannen, advies over vaardigheden en ondersteuning, zorgen ze ervoor dat jij gemotiveerd blijft en obstakels overwint. Kortom, met een loopbaancoach aan je zijde ben je klaar voor een succesvolle toekomst in jouw vakgebied.

De Voordelen van Samenwerken met een Loopbaancoach

Ontdek waarom samenwerken met een ervaren loopbaancoach zo waardevol is voor je carrière.

Wil je je professionele ontwikkeling en succes naar nieuwe hoogten brengen? Dan is samenwerken met een loopbaancoach precies wat je nodig hebt. Deze deskundige begeleiders hebben veel kennis en ervaring op het gebied van loopbaanplanning en kunnen je helpen je doelen te bereiken. Hier zijn slechts een paar van de voordelen die je kunt verwachten wanneer je besluit om met een loopbaancoach samen te werken:

 1. Verbeter je loopbaanplanning: Een loopbaancoach zal samen met jou werken om te begrijpen wat je sterke punten zijn, waar je interesses liggen en wat jouw waarden zijn. Met deze waardevolle informatie kun je beter beslissen welke richting het beste bij je past. Daarnaast helpt de coach je realistische doelen te stellen en biedt ondersteuning bij het maken van een goed plan om deze doelen te bereiken.
 2. Verhoog je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen: Door gesprekken, oefeningen en reflectie helpt een loopbaancoach je om een dieper begrip van jezelf als professional te krijgen. Dit verhoogt niet alleen je zelfbewustzijn, maar versterkt ook je zelfvertrouwen omdat je beter begrijpt wat jou uniek maakt en welke waarde je kunt toevoegen op de arbeidsmarkt.
 3. Verbeter je prestaties en tevredenheid op het werk: Het vinden of creëren van de perfecte match tussen jouw vaardigheden, interesses en waarden en de eisen van je baan is essentieel voor optimale prestaties en langdurige tevredenheid. Een loopbaancoach kan je helpen deze match te vinden door begeleiding, advies over het vormgeven van je baan of ondersteuning bij belangrijke loopbaanbeslissingen.
 4. Begeleiding bij veranderingen: Of je nu een nieuwe baan zoekt, overstapt naar een andere branche of je huidige positie wilt verbeteren, een loopbaancoach staat altijd voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze veranderingen. Ze kunnen helpen om mogelijke obstakels te identificeren, strategieën te ontwikkelen om ze te overwinnen en emotionele steun te bieden tijdens de reis.
 5. Persoonlijke groei en ontwikkeling: Een loopbaancoach richt zich niet alleen op je professionele succes, maar ook op je persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze kunnen je helpen nieuwe vaardigheden te leren, je zelfbewustzijn te vergroten en effectieve communicatie- en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor succes in elke werkomgeving.

Hoe vind je de beste loopbaancoach voor jou?

Het vinden van de juiste loopbaancoach is cruciaal als je je professionele toekomst wilt plannen. Hier zijn enkele handige tips om de coach te vinden die het beste bij je past:

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een loopbaancoach

 • Ervaring en kwalificaties: Controleer de ervaring en kwalificaties van potentiële coaches. Hebben ze relevante expertise in jouw vakgebied? Zijn ze gecertificeerd als loopbaancoach?
 • Coachingstijl en methoden: Bedenk welke coachingstijl het beste bij je past. Wil je iemand die directief is of geef je de voorkeur aan een meer vraaggerichte aanpak?
 • Kosten en tijdsbestek: Bedenk hoeveel tijd en geld je wilt investeren in coaching. Sommige coaches bieden pakketten met meerdere sessies aan, terwijl anderen flexibeler zijn.

Hoe je je kunt voorbereiden op het eerste gesprek met een potentiële coach

 1. Doe onderzoek: Leer meer over de achtergrond, specialisaties en klantbeoordelingen van de coach voordat je contact opneemt.
 2. Stel vragen: Tijdens het eerste gesprek kun je vragen stellen om te beoordelen of de coach bij je past. Vraag naar hun aanpak, succesverhalen van eerdere klanten en hoe ze denken je specifieke doelen te kunnen bereiken.
 3. Vertrouw op je intuïtie: Luister naar je gevoel tijdens het gesprek. Voel je een klik met de coach? Heb je vertrouwen in hun vermogen om je te begeleiden?

Hoe je kunt bepalen of een coach geschikt voor je is

 1. Chemie en vertrouwen: Het is belangrijk om een goede klik te hebben met de coach en je comfortabel te voelen om open te zijn.
 2. Resultaten van eerdere klanten: Vraag naar succesverhalen van eerdere klanten die door dezelfde coach zijn geholpen.
 3. Flexibiliteit en beschikbaarheid: Zorg ervoor dat de coach flexibel genoeg is om aan jouw behoeften te voldoen, zoals planning en communicatiemethoden.

Het vinden van de juiste loopbaancoach kan een waardevolle investering zijn in je professionele ontwikkeling. Neem de tijd om verschillende coaches grondig te onderzoeken, stel gerichte vragen en vertrouw op je intuïtie bij het nemen van deze belangrijke beslissing.

Als je meer wilt weten over hoe we je kunnen helpen bij het plannen van je carrière, neem dan contact met ons op.

vind een groene baan

Groene baan vinden

Met deze 10 tips wordt het vinden van banen in duurzaamheid een stuk eenvoudiger en kun je snel aan de slag in je eerste groene baan.